Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Гъста копривена супа с пъдпъдъчи яйца

Гъста копривена супа с пъдпъдъчи яйца

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Гъста копривена супа с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Потребител#240543
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусна рецепта за копривена супа с пъдпъдъчи яйца - препоръчваме да я опитате"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г прясна
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 гл.
  • целина - 1/3 глава
  • чесън - 2 - 3 ск.
  • джоджен - 2 щипки /или 1/2 вр. пресен/
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • за застройката
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр. кокоше
  • яйца от пъдпъдъци - сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът и целината се измиват, почистват и настъргват. Чесънът се накълцва.

Копривата се попарва за пет минути в тенджера с два литра вряща вода. Водата се отцежда в термоустойчива купа, копривата се изважда да се охлади, а в тенджерата се наливат 2-3 супени лъжици олио. Като се сгорещи се слагат настърганите зеленчуци и чесъна.

Запържват се 5-6 минути. Изстиналата коприва се накълцва и се прибавя в тенджерата.

Разбърква се сместа и се подправя с джоджена и червения пипер. При нея се добавя бульонът от копривата. Посолява се.

Супата ври до готовност на зеленчуците /около половин час/, след което се оттегля от котлона. В купата се разбива яйцето с щипка сол и прясното мляко.

Налива се на тънка струйка в гъстата копривена супа. Сервира се с по едно сварено настъргано пъдпъдъче яйчице на порция.

Гъстата копривена супа с пъдпъдъчи яйца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: