Вита шоколадова пита

30/04/2020
"За празник и за делник правим тази вита шоколадова пита "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в топла вода с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно, разбърква се оставяме да бухне.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, кисело мляко, щипка сол, ванилия, кора портокал и с маята се замесва меко тесто, да не лепне.

Поставя се в намазан с олио найлонов плик, връзва се и отива в хладилника за 5 часа.

Върнах се от работа, извадих тестото да се отпусне за 30-40 минути.

Точи се правоъгълна кора с размери 42х26 см.

Докато втасва пригответе шоколадовия пълнеж.

Разтопява се масло, сваляме от котлона, прибавя се кафява захар и начупен черен шоколад, разбърква се с вилица да се поразтопи и готово.

Охлажда се малко, после с лъжица се намазва цялата кора и завиваме на руло.

Отрязват се двете крайни парчета за средата и още две пънчета. Останалите се нареждат по стените на тава с диаметър 26 см и оставяме на топло за 20 минути да бухне.

Питката се намазва с разбит отделен половин жълтък с 2 с.л. олио и печем в загрява фурна на 170 градуса около 30-35 минути, като след 20 минута покриваме с фолио да не изгори.

Чудесна вита пита с шоколад се получи! Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,не е перфектна но си я хапнахме още топла :) За повече сладост може да увеличите шоколада!
0
0
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
01.05.2020 00:08
Страхотна!!
1
0