Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кашкавалени хлебчета

Кашкавалени хлебчета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Кашкавалени хлебчета
Снимка: Ася Заевска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Меки и пухкави кашкавалени хлебчета, които приготвяме с наслада всеки път"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • царевичен грис - 60 г
  • вода - 230 мл (хладка)
  • захар - 1 ч.л.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата, заедно със захарта и я оставете за 10-на мин. Смесете в купа брашното, царевичния грис, маслото, рендосания кашкавал и солта.

Добавете маята и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час или докато удвои обема си.

Оформете 4 хлебчета и ги подредете в намазнена и набрашнена тава. Оставете ги на топло за още 30 мин.

Печете на 180° за 30 мин. Кашкавалените хлебчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: