Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от червена леща с кюфтенца

Супа от червена леща с кюфтенца

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Супа от червена леща с кюфтенца
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Който обича супички, тази от червена леща с кюфтенца определена ще му се услади"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • доматен сос - 250 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 3 стръкчета
  • девесил - 2 стръкчета
  • кайма - 200 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива 5-6 пъти докато водата стане бистра.

Слага се да се вари с пет чаши вода, добавят се ситно нарязаните лук и чесън.

Докато чакаме лещата да набъбне си правим кюфтенцата, като омесваме каймата с черен пипер и чубрица и оформяме топчета с големина на лешник.

Когато лещата заври, пускаме топчетата и сипваме доматения сос.

Овкусяваме супата с чубрица и джоджен, сипваме малко олио, добавяме щипка захар и оставяме супата да се вари на средно силен огън.

Когато кюфтенцата изплуват на повърхността сваляме супата от леща от огъня и добавяме ситно нарязаните магданоз и девесил.

Супата от червена леща с кюфтенца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: