Пълнени патладжани с кайма, чери домати и босилек

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
194
680
559
232
2
02/05/2020
"Пълнени патладжани с апетитна плънка - вечеря, на която бихме сложили пълно отличие "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо437
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Слага се в дълбок съд с незалепващо покритие. Залива се с малко олио и се запържва до златисто.

Каймата трябва да е от смяно месо, не готова. Много добре се размесва, докато се образуват конци. Не се слага сол при размесването.

След като лукът е запържен, се прибавя каймата, която заедно с лука се запържва 10 мин. Прибавя се натрошеният дафинов лист, ригана, сол и черен пипер. Разбърква се много добре.

Босилек - 6 бр. листа пресен, се нарязва на много ситно и се пасира с малко олио. Прибавя се към доматеното пюре и се разбърква.

Към запържената кайма се прибавя доматеното пюре с босилека. Разбърква се и се захлупва с капак, температурата на котлона се намалява на слабо и се оставя 30 мин. да ври, като периодично се разбърква.

Патладжаните се измиват и се нареждат в тава. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 мин., като не се добавя вода и мазнина, след което се изваждат и се оставят да изстинат.

Всеки патладжан се издълбава с кухненска ножица. В издълбаната част се пълнят със сместа от кайма.

Отстрани се нареждат цели чери домати. Заливат се с олио и пълнените патладжани се пекат 30 мин. на предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пълнените патладжани с кайма, чери домати и босилек са готови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
05.05.2020 11:04
Много красиво поднесено ястие, браво! Сигурна съм, че и вкуса не отстъпва на красотата!
2
0
Мария Божилова
Много е вкусно, сгответе го, няма да съжалявате!
0
0