Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Най-пухкавия омлет със сирене и пресен лук

Най-пухкавия омлет със сирене и пресен лук

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Най-пухкавия омлет със сирене и пресен лук
Снимка: Габриела
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Как се приготвя най-пухкавия омлет - ето така"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сирене - натрошено
  • пресен лук - 1 стрък
  • мазнина - за тигана
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разделяме на желтъци и белтъци.

С помощта на миксер желтъците и белтъците по отделно ги разбиваме много добре.

Сиренето натрошаваме, а праза режем на ситно.

В тиган загряваме мазнина, разпределяме от пухкавите желтъци по целия тиган, като за обикновен омлет и само от едната страна слагаме от белтъците и поръсваме тази страна със сирене, пресен лук и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.

Намаляваме степента на котлона, за да не загори нашия пухкав омлет.

Сгъваме едната част към другата и сервираме.

Омлетът е много вкусен и много пухкав!

Добър апетит! Най-пухкавия омлет със сирене и пресен лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: