Питка с масло, сирене и чубрица

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
435
3k
709
2k
2
08/05/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата заедно със захарта и 1 супена лъжица от брашното. Оставя се да се активира.

В пресятото брашно се прави кладенче, сипва се активираната мая, разбитите яйца, олиото и киселото мляко със содата.

Замесва се меко и гладко тесто. Оставя се за 20 минути да втаса.

Втасалото тесто се дели на 8 равни части. Всяка се оформя на малка питка, разточват се на правоъгълни кори.

Взема се една кора, маже се обилна с разтопеното масло и се поръсва с натрошеното сирене и чубрицата.

Отгоре се поставя втора кора, отново се маже с масло и се поръсва със сирене и чубрица.

Навива се на руло, нарязва се на парчета широки 5-6 см.

Така се процедира с останалите кори. Парчетата се подреждат в тава върху намаслена хартия за печене.

Питката на рула се оставя да втаса за 20 минути.

Маже се с жълтък, разбит с една супена лъжица олио и една супена лъжица прясно мляко.

Питката се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар