Начин на приготвяне
Маята се разтваря във водата заедно със захарта и 1 супена лъжица от брашното. Оставя се да се активира.
В пресятото брашно се прави кладенче, сипва се активираната мая, разбитите яйца, олиото и киселото мляко със содата.
Замесва се меко и гладко тесто. Оставя се за 20 минути да втаса.
Втасалото тесто се дели на 8 равни части. Всяка се оформя на малка питка, разточват се на правоъгълни кори.
Взема се една кора, маже се обилна с разтопеното масло и се поръсва с натрошеното сирене и чубрицата.
Отгоре се поставя втора кора, отново се маже с масло и се поръсва със сирене и чубрица.
Навива се на руло, нарязва се на парчета широки 5-6 см.
Така се процедира с останалите кори. Парчетата се подреждат в тава върху намаслена хартия за печене.
Питката на рула се оставя да втаса за 20 минути.
Маже се с жълтък, разбит с една супена лъжица олио и една супена лъжица прясно мляко.
Питката се пече на 180 градуса за 30-35 минути.