Пандишпанов кекс с орехи по стара рецепта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
999
2
03/05/2020
"Ретро пандишпанов кекс с орехи, който с нетърпение очакване да хапнем днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 787
  • Преглеждания за месеца8787
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.

Затоплете кравето масло без да го разтапяте напълно и го прибавете в яйчния крем.

Пресейте брашното с щипка сол и 2 чаени лъжички бакпулвер. Добавете орехите при брашното.

С лъжица прибавете на порции сухата смес към яйчената, бъркайки отдолу нагоре внимателно, за да не спадне сместа.

Застелете продълговата форма за кекс с вместимост 1 л. с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре наредете цели орехови ядки.

Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Извадете кейка от формата и още топъл го намажете с 1 супена лъжица мед. Много, много вкусен орехов кейк!

Да ви е сладко! Пандишпановият кекс с орехи по стара рецепта е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар