Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркан тутманик с царевично брашно

Бъркан тутманик с царевично брашно

Бъркан тутманик с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ето как забъркваме невероятен тутманик с царевично брашно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 180 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 150 г
  • брашно - 100 г бяло
  • сирене - 100 г натрошено
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и вкусна закуска без мая и без месене.

В купа се разбиват яйцата с вилица и щипка сол.

Разбиваме сода и бакпулвер да шупне в киселото мляко, сипваме в яйчената смес.

Добавя се олио и накрая двата вида брашно и натрошено сирене.

С вилица се разбърква гъста смес и сипваме върху хартия за печене в тавичка 24 см, отгоре се поръсват семена.

Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор до суха клечка около 25 минути и готово.

Изваждаме бъркания тутманик от тавата, нарязва се на парчета.

Леко охладен хапваме бъркания тутманик с царевично брашно за закуска с чаша билков чай.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: