Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Хрупкави соленки с пармезан

Хрупкави соленки с пармезан

Хрупкави соленки с пармезан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Хрупкави соленки с пармезан - препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • краве масло - 100 г
  • маргарин - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - щипка
  • пармезан - 30 г
  • още
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези соленки със сирене от брашното, кравето масло и маргарина направете трохи.

Добавете жълтъците, крема сиренето, пармезана и солта.

Замесете ронливо тесто. Завийте го в стреч фолио и го оставете в хладилника за 20- 30 минути.

Извадете и разточете на правоъгълен лист с дебелина 5 мм.

С помощта на нож отрежете ленти с широчина 1 см.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Намажете с разбития жълтък, прясното мляко и олиото.

Поръсете приготвените соленки със сусам и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете, оставете хрупкавите соленки с пармезан леко да се охладят и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: