Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Загрейте зехтина в тиган и добавете зеления лук нарязан на колелца. Гответе за 5 минути или до омекване.
В малка купа комбинирайте спанак, чесън, настърган Ементал, натрошено сирене фета, пармезана, солта и черния пипер и копър.
Добавете омекналия и задушен зелен лук към сместа със спанака и сирената.
В друга купа разбийте яйцата до удвояване на обема им. Добавете млякото към яйцата.
Залейте зеленчуците с млякото и яйцата и разбъркайте внимателно.
Разбийте яйчните белтъци на сняг и добавете по малко към сместа, като разбърквате внимателно да не спадне белтъкът.
Намаслете формта за огретена с мазнина по избор. Изсипете внимателно сместа от спанака с яйцата.
Наредете върху зеленчуковия огретен нарязани на колелца чери доматки.
Поставете спаначения огретен във загрятата фурна.
Печете, докато ножът, поставен близо до центъра, не излезе чист - 25-30 минути.
Оставете вкусния огретен със спанак да престои 8 до 10 минути, преди да нарежете на 8 парчета.
Добър апетит!