Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета яхния в тенджера под налягане

Кюфтета яхния в тенджера под налягане

Кюфтета яхния в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Кюфтета яхния готвим бързо и хапваме още по-бързо"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 600 г( смес)
  • ориз - 100г
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • За соса
  • печен лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • краве масло - 20 г
  • сол
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 65 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете лука, моркова и целината.

Налейте вода, затворете капака и варете 5 минути. Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете капака.

Омесете каймата, като сварите леко ориза предварително. Направете кюфтенцата. Оваляйте в брашно.

Прецедете бульона, а след това го върнете в тенджерата отново. Изчакайте да заври.

Пуснете кюфтенцата и сложете кравето масло. Затворете капака и варете 10 минути. Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете капака.

В купа счупете яйцето. Сложете брашното и киселото мляко. Разбъркайте с тел.

Добавете един черпак от бульона, докато се уеднаквят температурите.

Върнете застройката в тенджерата и варете кюфтетата със сос 5 минути.

Изключете кюфтета яхния в тенджера под налягане и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: