Усуканица със спанак и сирене

06/05/2020
"Какви кулинари сме, ако не можем да спретнем една усуканица със спанак и сирене "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затопленото мляко със захарта се разтваря маята, посипва се брашно и се прави гъста каша. Остава се да втаса 15 мин.

Яйцето се разбива със солта, прибавя се киселото мляко със загасената сода в него.

Добавя се част от брашното и в/у него се изсипва маята.

Замесва се меко нелепнещо тесто.

Разточва се на лист и се маже с маслото. Прегъва се и пак се разточва, пак се прегъва, докато се усвои всичкото масло.

Тестото за тутманика се остава да втаса, да удвои обема си, покрито с кърпа или фолио.

През това време е ред на спанака. Почиства се нарязва се се запържва с 2-3 лъжици олио. Като се поохлади, се натрошава сиренето. Може да се разбърка и 1 яйце по желание.

Втасалото тесто се разточва на лист и в единия край се поставя плънката.

Завива се на охлюв и се усуква, а усуканицата се поставя в тава, застлана с хартия. Втасва 15 мин.

Маже се с жълтъка разбит с няколко капки прясно мляко и 1 лъжичка олио.

Посолява се със сусам и усуканицата със спанак и сирене се пече на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар