Начин на приготвяне
Разтваряме маята в затопленото мляко, като прибавяме захарта и 2 с.л., брашно, разбъркваме и изчакваме да шупне.
Добавяме 3-те разбити яйца и единия белтък, солта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 50-60 минути.
Разделяме го на 2 топки и го разточваме всяка топка на тънка кора, мажем го щедро с разтопеното масло, поръсваме с половината от сиренето и прегъваме на две, с остър нож правим разрези през 4 см, като на гребен, внимателно завиваме на руло и усукваме в противоположни страни.
Поставяме в тава застлана с хартия за печене и оставяме да втаса отново за 50-60 минути.
Намазваме го с останалото разтопено масло и разбития жълтък и поръсваме със семена.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност.
Коментари