Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички по ориенталски

Пълнени тиквички по ориенталски

Пълнени тиквички по ориенталски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Екзотична рецепта за пълнени тиквички по ориенталски"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • морков - 1/2 бр.
  • ориз - 50 г дългозърнест
  • сол - на вкус
  • джоджен
  • шамфъстък - 20 г начукан на едро
  • вода - до 2 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • бахар - 2 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на дебели шайби и се издълбават от вътрешността, но без да стигаме до дъното.

В тиган се загрява олио и масло, запържваме ситно нарязан лук, настърган морков и бахар да омекнат.

Сипва се измит дългозърнест ориз, да се запържи и той заедно с нарязаната част от тиквичките и начукан шамфъстък.

Поръсваме сол, добавя се чаша гореща вода и оставяме на тих огън да поеме водата.

Нареждат се лодки от тиквички в тавичка, пълнят се с малка лъжичка от плънката.

Ако ви е останала още плънка, сложете и нея в тавата, налива се чаша вода и 1 с.л. олио.

Печем вкусните пълнени тиквички до готовност на ориза в умерена фурна 180°C за 35 минути.

Сервираме пълнените тиквички по ориенталски с клонка джоджен.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: