Агнешка супа от врат

Аника ВойтАника Войт
Готвач
263
2k
1k
395
3
07/05/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 364
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Супата от агнешки врат започваме, като първо подготвим месото.

Внимателно измиваме агнешкия врат под течаща вода и го слагаме в подходяща тенджера. Заливаме със студена вода, добавяме една чаена лъжица сол и оставяме месото на котлона да се свари.

Когато процесът започне, над повърхностна на водата ще се образува пяна. Извадете я с решетъчна лъжица, намалете котлона и оставете да се свари напълно месото.

Когато месото е сварено (то започва да се отделя лесно), свалете от котлона и прецедете бульона.

Почистваме и нарязваме зеленчуците на ситно (картофите и лука на малки кубчета, а моркова винаги настъргвам на ренде).

Така подготвените продукти изсипваме в предения бульон и връщаме на котлона да се сварят. През това време почистваме месото от костта.

Щом картофите поомекнат, добавяме ориза и подправките в любимата агнешка супа. За финал слагаме в супата и предварително накъсаното агнешко месо.

Варим чорбата до сваряването на ориза.

Накрая застройваме супата, като в купа разбъркаме киселото мляко, жълтък и малко бульон от ястието.

Към агнешка супа от врат изсипваме на тънка струйка застройката и оставяме на котлона за поври още десетина минути.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар