Любимите пълнени тиквички

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
213
813
616
258
3
07/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 880
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 10 бр. средно големи
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 средна глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • копър - 3 с.л. ситно нарязан
  • доматен сок - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • За заливката
  • домати - 1/2 ч.ч. намачкани
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Всички продукти се смесват в купа и се разбъркват много добре.

Оризът трябва предварително да се свари, след като е добре измит до прозрачна вода. След сваряване се отцежда върху дебела хартия.

Тиквичките се измиват много добре, изрязват им се краищата и се срязват на половина. Издълбават се в средата, така че да се получат лодки от тиквички.

Със сместа се напълват издълбаните тиквички и се нареждат в дълбока тава.

Намачканите домати се разреждат с 1 ч.ч. гореща вода и олио и се изливат върху напълнените тиквички.

Тавата с класическите пълнени тиквички се покрива с фолио и се пече във предварително загрята фурна на 220 градуса 40 минути, след което се маха фолиото и се пече още 10 мин на 180 градуса.

Сервира се, като любимите пълнени тиквички се заливат със соса от тавата.

Може да се сервират с млечно-чеснов сос.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар