Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Супа от леща с праз лук

Супа от леща с праз лук

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Супа от леща с праз лук
Снимка: Аника Войт
1 / 4
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • праз - 1 стрък 30 см
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете леща в студена вода за няколко часа, така че тя да абсорбира водата и да набъбне. След това изцедете останалата вода и измийте лещата.

Почистете праз лука и го нарежете на ситно. Моркова и червения пипер също подгответе, като измиете, след което нарежете на ситно.

Доматите настържете на ренде, като изхвърлите ципата. Ако нямате пресни домати, тогава можете да използвате доматено пюре.

В тенджера загрейте олиото и сложете праз лука, морковите и парченцата червен пипер. Запържете ги за 5 минути на среден огън без капак.

След това добавете доматите и обелените скилидки чесъна (цели).

Налейте чаша гореща вода. Разбъркайте и оставете да къкри под капака за няколко минути на среден огън.

В тенджерата е ред да добавете и лещата, разбъркайте със зеленчуците, оставете да къкри за няколко минути под капак.

След това отваряме капака и добавяме подправки на вкус - сол, чубрица, сминдух и червен пипер.

Разбъркайте и добавете още гореща вода. Добавяме толкова много вода, за да направим супата от леща с желаната консистенция. Харесвам гъста супа, така че не добавям много вода.

Разбъркайте супата от леща с праз лук и я сварете под капака на среден огън за 10-15 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: