Начин на приготвяне
Нарежете на ситно праз лука. Моркова нарежете на кубчета, а чесъна намачкайте. Настържете домата без люспата. Нарежете на ситно магданоза.
В загрято олио запържете лука, докато стане прозрачен, прибавете моркова, праз лука и чесъна, изчакайте чесънът да си пусне аромата и прибавете домата.
Когато зеленчуците омекнат, поръсете с нишестето, запържете за кратко, разбъркайте, добавете ориза и налейте 3-4 ч.ч. вода, кубчетата бульон и варете 10-12 мин. на умерен огън.
Прибавете куркумата, измития и нарязан спанак, а след това гответе спаначената супа още няколко минути и свалете от огъня.
В чиния разбийте яйцето със сметаната, прибавете няколко лъжици течност от тенджерата и разбъркайте, подправете и застройте зеленчуковата супа. Прибавете нарязания магданоз.
Супата от спанак и праз лук сервирайте с резен лимон.