Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Супа от спанак и праз лук

Супа от спанак и праз лук

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Супа от спанак и праз лук
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусна и лесна супа със спанак и праз лук - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г почистен
  • лук - 1 малка глава
  • праз - 1 тънък стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 корен
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • домати - 1 бр. голям, без люспата
  • яйца - 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков или пилешки
  • лимонов сок
  • куркума
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно праз лука. Моркова нарежете на кубчета, а чесъна намачкайте. Настържете домата без люспата. Нарежете на ситно магданоза.

В загрято олио запържете лука, докато стане прозрачен, прибавете моркова, праз лука и чесъна, изчакайте чесънът да си пусне аромата и прибавете домата.

Когато зеленчуците омекнат, поръсете с нишестето, запържете за кратко, разбъркайте, добавете ориза и налейте 3-4 ч.ч. вода, кубчетата бульон и варете 10-12 мин. на умерен огън.

Прибавете куркумата, измития и нарязан спанак, а след това гответе спаначената супа още няколко минути и свалете от огъня.

В чиния разбийте яйцето със сметаната, прибавете няколко лъжици течност от тенджерата и разбъркайте, подправете и застройте зеленчуковата супа. Прибавете нарязания магданоз.

Супата от спанак и праз лук сервирайте с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: