Начин на приготвяне
Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета. Изпържва се в загрятото олио.
Добавят се последователно нарязаният на дребно кромид, морковите, целината и доматите.
Поръсва се червения пипер.
Залива се с малко гореща вода и се вари до омекване на месото.
Чушките се изпичат, обелват, нарязани на едро се прибавят при месото.
Пролетното ястие се посолява и се слага измитият ориз.
Долива се 1 ч.ч. гореща вода и се добавят лютите чушленца.
Пресипва се в гювеч.
Пролетното агнешко се готви в умерена фурна, докато оризът поеме течността.
Пролетният агнешки гювеч се поръсва с черен пипер и магданоз.
Рецептата за агнешки гювеч е изпълнена. Да ви е сладко!