Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки ребърца в гювеч със зеленчуци

Агнешки ребърца в гювеч със зеленчуци

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусното агнешко - бавен огън и много любов при приготвянето му"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото ребро на малки парчета. Почистете зеленчуците и ги нарежете на по-едри парчета.

На дъното на глинен гювеч поставете маслото, а върху него агнешките ребърца.

Наредете зеленчуците, добавете и обелените скилидки чесън и стръковете целина.

Овкусете със сол, черен пипер и налейте бялото вино.

Добавете около 1 ч.ч. топла вода. Похлупете с капака и сложете гювеча във фурната.

Изпечете на 200 градуса за около 2 часа.

Сервирайте ястието топло.

Агнешките ребърца в гювеч със зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: