Начин на приготвяне
Смесете подправката за агнешко месо със солта и червения пипер.
Разбъркайте сместа и намажете агнешката плешка от всички страни.
Оставете я така за около 30 минути.
Намажете агнешката плешка с разтопено масло.
Сложете месото в дълбока тава за печене. Полейте с остатъка от маслото.
На дъното на тавата налейте бялото вино и 1 ч.ч. вода.
Покрийте тавата с дебело алуминиево фолио. Притиснете крайчетата добре, за да може при печенето агнешкото да се задуши.
Печете на умерена фурна за около 3 часа. Преди края на печенето отстранете фолиото на празничното агнешко печено, за да се получи златиста коричка.
Много ароматна и вкусна печена агнешка плешка с бяло вино.
Поднесете със студено бяло вино!