Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка плешка с бяло вино

Печена агнешка плешка с бяло вино

Печена агнешка плешка с бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1
"Бялото вино прави чудеса с агнешкото месце - убедете се сами"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - на вкус
  • подправка за агнешко месо - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправката за агнешко месо със солта и червения пипер.

Разбъркайте сместа и намажете агнешката плешка от всички страни.

Оставете я така за около 30 минути.

Намажете агнешката плешка с разтопено масло.

Сложете месото в дълбока тава за печене. Полейте с остатъка от маслото.

На дъното на тавата налейте бялото вино и 1 ч.ч. вода.

Покрийте тавата с дебело алуминиево фолио. Притиснете крайчетата добре, за да може при печенето агнешкото да се задуши.

Печете на умерена фурна за около 3 часа. Преди края на печенето отстранете фолиото на празничното агнешко печено, за да се получи златиста коричка.

Много ароматна и вкусна печена агнешка плешка с бяло вино.

Поднесете със студено бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: