Печена агнешка плешка с бяло вино

08/05/2020
"Бялото вино прави чудеса с агнешкото месце - убедете се сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - на вкус
  • подправка за агнешко месо - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Смесете подправката за агнешко месо със солта и червения пипер.

Разбъркайте сместа и намажете агнешката плешка от всички страни.

Оставете я така за около 30 минути.

Намажете агнешката плешка с разтопено масло.

Сложете месото в дълбока тава за печене. Полейте с остатъка от маслото.

На дъното на тавата налейте бялото вино и 1 ч.ч. вода.

Покрийте тавата с дебело алуминиево фолио. Притиснете крайчетата добре, за да може при печенето агнешкото да се задуши.

Печете на умерена фурна за около 3 часа. Преди края на печенето отстранете фолиото на празничното агнешко печено, за да се получи златиста коричка.

Много ароматна и вкусна печена агнешка плешка с бяло вино.

Поднесете със студено бяло вино!

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар