Пълнени печени картофи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
377
2k
1k
939
4
09/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги поставяме в тенджера с подсолена вода да заври. Когато са готови, измиваме със студена вода и ги белим.

Може да ги оставите и с кората, ако я обичате, така е и по-малка вероятността да се разпадне картофът.

В купа измийте и нарежете на ситно лука, чубрицата и гъбите. Добавяме и кашкавала, нарязан на дребно кубчета. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

В намазнена тава подреждаме картофите, отрязани през половината. Издълбаваме дупка по средата и поръсваме със сол на вкус.

Слагаме от сместа в картофите и поръсваме с нарязания на ситно копър.

Заливаме пълнените картофи с две супени лъжици олио и печем във фурна на 190-200 градуса.

Запичате картофите на фурна, докато се разтопи кашкавалът.

Пълнени печени картофи може да сервирате със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар