Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги поставяме в тенджера с подсолена вода да заври. Когато са готови, измиваме със студена вода и ги белим.
Може да ги оставите и с кората, ако я обичате, така е и по-малка вероятността да се разпадне картофът.
В купа измийте и нарежете на ситно лука, чубрицата и гъбите. Добавяме и кашкавала, нарязан на дребно кубчета. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
В намазнена тава подреждаме картофите, отрязани през половината. Издълбаваме дупка по средата и поръсваме със сол на вкус.
Слагаме от сместа в картофите и поръсваме с нарязания на ситно копър.
Заливаме пълнените картофи с две супени лъжици олио и печем във фурна на 190-200 градуса.
Запичате картофите на фурна, докато се разтопи кашкавалът.
Пълнени печени картофи може да сервирате със зелена салата.