Чомлек в тенджера под налягане за микровълнова

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
263
1k
574
428
10/05/2020
"Ето как се прави най-вкусния чомлек, който сте опитвали някога "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и обезкостяват на пилешки пържоли. Нарязват се на 2 парчета. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри кубчета. Морковите е обелват и измиват. Нарязват се на едри кръгчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Чесънът се обелва и нарязва на 2. Гъбите се измиват добре. Доматите се измиват и режат на 4.

В тенджера под налягане за микровълнова се нарежда ред месо. Тя ще сготви ястието за 30 минути, като гювеч за 3 часа. Чудесно улеснение за забързаното ежедневие. Редим от всички зеленчуци. На четири реда.

Добавят се черен пипер и дафинов лист. Овкусява се със сол. Полива се с виното. По ваша преценка може да се добави още малко водичка. Затваря се добре с капака.

Пуска се в микровълновата за 30 минути. След изтичане на времето се изкарва от микровълновата с ръкохватки, върху дъска. Оставя се да почине 15 минути.

Тенджерата се отваря и чомлекът с пилешко е готов за консумация.

Чомлек в тенджера под налягане за микровълнова - модерен прочит на традиционния чомлек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар