Начин на приготвяне
Лесни, бързи и много вкусни пилешки кюфтенца.
Пилешкото филе се нарязва на лентички, а те на малки парченца. Поръсваме ги с малко сол, черен пипер и кимион.
В купа се разбърква яйцето, добавят се майонезата, нарязан стрък бяла част от чесън, пера лук и магданоз. Смесваме с пилешкото филе и добавяме галета. Разбърква се на гъста смес.
Загрява се олио, с лъжица се оформят 7-8 кюфтенца и пържим от двете страни до златисто, като се обръща с вилица.
Изваждат се върху салфетка всички кюфтенца, за да попие мазнината и сервираме с купичка чеснов сос с майонеза.
Той се приготвя, като се смесват кисело мляко, майонеза, сол копър и нарязан чесън. Разбърква се и готово.
Насладете се на кюфтета от пилешко филе, сос и чаша пиво. Добър апетит!
Коментари