Арабски кюфтета от нахут и боб

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
10/05/2020
"Вкусна рецепта от арабската кухня - кюфтенца от нахут и боб "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца257
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме всички съставки за арабските кюфтенца: 1 пълна чаена чаша предварително сварен боб (около 150 г бял боб сваряваме сменяйки 3 води), ½ ч.ч. нахут от буркан и нарязани на ситно – 1 скилидка чесън, 1/3 връзка магданоз (листа) и няколко пера пресен чесън.

Подправяме с Мадраско къри – ½ к.л., гарам масала – 3 щипки, индийска куркума – ½ ч.л., кимион – ½ ч.л., черен пипер – ½ к.л., кориандър – 3 щипки, джинджифил на прах – 2-3 щипки, хималайска сол – 2/3 ч.л., на вкус, шарлан – 3 с.л..

Разбъркваме сместа с половин чаена лъжичка сода и 5 пълни супени лъжици царевично брашно.

Оформяме 15 кюфтенца от нахут и боб на ръка, които пържим в малко слънчогледово масло, в керамичен тиган с незалепващо покритие. Поднасяме топли и ароматни веган кюфтенца.

Изключително вкусни, с незабравим ориенталски аромат арабски кюфтета от нахут и боб – чудни веджи фалафели с боб, за един свежарски обяд.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар