Кавърма с агнешки дреболии

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
14/05/2020
"Ако обичате кавърма, тази с агнешко месце определено ще ви се услади "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 117
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в подсолена вода.

Прецедете и нарежете на малки парчета.

Нарежете лука на полумесеци, а пресния наситнете. Загрейте чашка зехтин. Добавете нарязания лук, налейте 2-3 с.л. от агнешкия бульон и задушете до омекване.

Добавете нарязаните дреболии и изсипете доматите. Подправете на сол, овкусете с щипка черен пипер и щедра щипка магданоз.

Захлупете съда и гответе кавърмата 10 мин. след което насипете в гювечета.

Сложете по парче домат, върху него бучка краве масло и запечете за 15-20 мин.

Когато кавърмата в гювечета е готова, поръсете с настърган кашкавал и запечете до разтопяване.

Да ви е сладко с тази любима кавърма с агнешки дреболии!

Забележка: Кавърмата е любимо ястие на малки и големи, затова можем само да ви препоръчаме да опитате и другите ни рецепти за кавърма.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
19.05.2020 21:19
Приготвих си я тази агнешка кавърмичка, но без кашкавала пак стана много вкусна. Благодаря за страхотната рецепта!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
14.05.2020 16:11
Благодаря, Ивче! Пропуснах да напиша, че стана много вкусна кавърма! Опитай! :)
1
0
Иивинка
Иивинка
14.05.2020 16:16
Само да свърша с диетата :) и задължително ще я пробвам.
1
0
Иивинка
Иивинка
14.05.2020 15:57
Доста апетитно ми изглежда.
0
0