Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Кето миш маш с печен лук и дресинг

Кето миш маш с печен лук и дресинг

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Кето миш маш с печен лук и дресинг
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
16/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Отслабвайте, докато похапвате вкусно и не се лишавате от любимите си ястия!"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. севрия
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • белтъци - 7 бр.
  • сирене - 300 г
  • олио
  • лук - 3 глави
  • За дресинга
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 стръка пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на кето миш маша с печен лук и дресинг най-напред се почистват и измиват чушките.

Нарязват се на тънки ивици. Слагат се в сгорещено олио и се запържват до златисто. Доматите се обелват и нарязват на едро.

След като чушките са запържени, се прибавят доматите. Пърженето продължава, докато се изпари водата от доматите.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя след като доматите са запържени. Разбърква се няколко пъти и се прибавят яйцата с белтъците.

Миш машът се готви при периодично бъркане до изпържване на яйцата.

Лукът се почиства, измива и нарязва на дебели кръгове. Намазва се от двете страни с олио и се пече върху предварително загрята скара.

Преминава се към приготвяне на дресинга.

Магданозът се измива и нарязва на ситно. Прибавя се ситно нарязания чесън /само бялата част/ и се посолява. Разбърква се много добре.

Миш машът се сервира като отгоре се слага печен лук и дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: