Печено свинско с гирос марината

18/05/2020
"Крехко и апетитно печено свинско с гирос марината - да ви е сладко "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 кг цяло парче или врат, плешка
  • лук - 2 бр.
  • подправки за гирос
  • олио - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямате специалната подправка за гирос, може в купа да сложите по-малко от следните подправки: червен пипер, чер пипер, риган, розмарин, копър, мащерка, кориандър, босилек, бахар, дафинов лист, чесън на прах, сол. Заливат се с олиото.

Свинският бут се нарязва на тънки филийки.

Конците се кръстосват върху фолио. Поставят се три филии от месото. Намазват се с подправките и се поставя лукът, нарязан на резенчета.

Поставят се нови три филии от месото, като се обръщат в противоположната посока.

Намазват се отново с подправките и се поставя лук. Така се процедира до изчерпване на месото. Завързва се хубаво с конците и се поставя в тава.

Маринованото месо се оставя на студено за една нощ.

На другият ден в тавата се налива 1 ч.ч. вода и се поставя в студена фурна.

Гиросът се пече 2 часа на 170 градуса, като отвреме навреме месото се полива с отделения сос.

Вкусното печено свинско се сервира в арабска питка с картофи, свежа салата и задължителният дзадзики сос.

Приятен апетит с това печено свинско с гирос марината!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар