Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бланширан ориз със зеленчуци на тиган

Бланширан ориз със зеленчуци на тиган

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Бланширан ориз със зеленчуци на тиган4 / 4
19/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бързо хапване заети домакини - бланширан ориз със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • бланширан ориз - 100 г
  • царевица
  • моркови
  • грах
  • карфиол
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - пресен
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете маслото да се разтопи.

Към вече разтопено масло добавете ситно нарязан зелен лук. Прибавете зеленчуците, долейте малко водичка и оставете да къкри на бавен огън.

След това прибавете бланширания ориз и долейте 1 чаша вода. Разбърквайте ориза със зеленчуците, да не залепнат.

Добавете подправките на вкус.

Когато поизври част от водата ако не е готово ястието, долейте още малко водичка и така докато се с готви.

Нарежете пресният магданоз и прибавете.

Може да използвате бланширания ориз със зеленчуци на тиган за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: