Соден домашен хляб с мая

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
250
1k
421
315
19/05/2020
"Прекрасен соден домашен хляб с мая - отива си с всяко ястие "
Приготвяне110 мин.
Готвене25 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясна мая - 1 кубче
  • вода - 200 мл (хладка)
  • краве масло - 80 г меко
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладката вода. Оставете за 10-на мин на топло.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.

Добавете маслото, солта и маята.

Разбъркайте леко с лъжица и прибавете содата.

Замесете не много твърдо хлебно тесто.

Оставете го да втасва на топло за 1 час.

Оформете го и прехвърлете содения хляб в тава, покрита с хартия за печене.

Оставете да втаса още 30 мин.

Печете содения домашен хляб с мая в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин.

Страхотен домашен хляб!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар