Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Бърза пролетна яхния с нахут и зеленчуци

Бърза пролетна яхния с нахут и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7805k1k4k11
Бърза пролетна яхния с нахут и зеленчуци3 / 3
20/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вашата любима пролетна яхния със зеленчуци и нахут"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва
  • тиквички - 1
  • картофи - 3
  • пиперки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, картофите и морковът се нарязват на кубчета, а пиперката и лукът - на по-дребно.

В сгорещено олио се запържват първо лукът, морковът и пиперката. След около 2 минути се прибавят и картофите.

Малко след това се слагат тиквичките и се добавя доматеното пюре, а след него - и кубчето бульон с останалите подправки.

Налива се 100-150 мл вода и когато зеленчуковата яхния заври, се намалява и се оставя ястието на слаб огън, похлупено с капак.

Когато картофите са поомекнали, се изсипва изцеденият нахут, разбърква се и се оставя да поеме ароматите, докато останалите зеленчуци в яхнията с нахут се доварят.

Преди сервиране по желание бързата пролетна яхния с нахут и зеленчуци може да се поръси с малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: