Панирани пилешки воденички на фурна

22/05/2020
"На това му се вика хубаво мезе за бира - панирани пилешки воденички на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата183
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 1 пакет
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • подправка за пиле - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се сваряват с бульона.

Яйцето се разбива.

Галетата, царевичното брашно и подправката за пиле се смесват заедно.

Като се сварят воденичките, се изваждат и отцеждат.

Потапят се първо в яйцето, след това в брашното и отново в яйцето.

Подреждат се в тава с хартия и се пекат в загрята фурна, докато панираните пилешки воденички на фурна станат златисти.

Имате идеалното мезе за бира или вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар