Начин на приготвяне
В малко водичка сваряваме за около 5 минути нарязаните на ситно 1 скилидка чесън и половин, средно голямо, червено цвекло.
Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана и сипваме 1 изравнена чаена лъжица хималайска сол, 1 к.л. ябълков оцет (за стабилизиране на червения цвят на цвеклото), 1 с.л. шарлан заедно с 1 к.ч. кускус. Разбъркваме и оставяме да къкри с открехнат капак .
Измиваме свежо набраните от градината листа спанак, пера пресен лук и магданоз, нарязваме ги на ситно и ги прибавяме към спаначената супа.
Разбъркваме с дървена бъркалка и сипваме всички останали подправящи съставки: тандури масала, черен и червен пипер.
Варим полезната супа още 8-10 минути до пълна готовност на кускуса.
Поднасяме цветната засищаща спаначена супа с червено цвекло и кускус за вечеря – топла и сгряваща със своя леко пикантен привкус.