Хляб с маслини, джожен и орехи

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
13
134
32
19
23/05/2020
"Домашен хляб с маслини, джоджен и орехи - просто мечта "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто по обичайния начин: шупналата мая със захарта и малко брашно се прибавя към останалите съставки - брашно, сол, вода и част от разтопеното масло.

Меси се до гладко тесто.

Към края на месенето си прибавят нарязаните на ситно джоджен, орехи и маслини.

Доомесва се тестото за домашния хляб, докато се поемат равномерно и тестото се оставя да отпочине десетина минути.

После се оформят топчета, всяко се потопя хууубаво в масло, нареждат се в съд за печене, втасва домашната пита и се пече 1 час на 200 градуса.

Имате уникален хляб с маслини, джожен и орехи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар