Начин на приготвяне
Вземат се по-млади тиквички /ако са по-големи, може да се обелят, но не е задължително/. С картофобелачка всяка тиквичка се нарязва по дължина на тънки ленти.
В подходящ съд се намачква сиренето, добавят се разбити яйца. Сместа се разбърква добре, добавят се ситно нарязани копър, магданоз и див лук /малко от зелените подправки се оставя настрани/.
Във всяка лентичка от тиквичка в единия край се слага от сирено-яйчната смес /около 1 ч.л./ и се завива внимателно на ролце, но така че да не се пречупи.
Така приготвените ролца се нареждат плътно едно до друго в тава, която е предварително намазнена. Отгоре се поръсва с олио, добавя се малко вода и останалата част от копъра, магданоза и дивия лук.
Рецептата е много лесна. Вкусна е не само топла, но и като изстине – много е свежа.