Начин на приготвяне
Маята се разтваря във водата със захарта.
Брашното се пресява, прави се кладенче, отстрани се поръсва солта.
Разтворената мая се сипва в кладенчето, добавя се олиото и се замесва меко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 минути.
Втасалото тесто се дели на 8 равни части, всяка се оформя на плоска питка.
Питките се подреждат в тава и се поливат с олио.
Оставят се да втасат за 20 минути.
Питките се разтеглят на тъничко и се слагат да се пекат на скара или на тиган.
Пекат се апетитните пърленки за 3-4 минути от двете страни.
Топли пърленките се мажат с овкусеното масло.
Маслото се стопява и се овкусява с подправките.
Рецептата за пърленки е готова, получават се страхотни чеснови пърленки - да ви е вкусно!
Коментари