Домашни сухари

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Домашни сухари1 / 2
07/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 15 г прясна
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • риган
  • чубрица
  • мащерка
  • семена - по избор /ленено, сусамово семе, мак/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в купа и към него добавете солта и захарта, след което разбъркайте. Натрошете маята в брашното и започнете да наливате водата и част от зехтина. Първо разбърквайте с лъжица, а след това започнете да месите с ръце.

Разточете върху поръсен с брашно плот. Дебелината на тестото трябва да стане с дебелина 5-7 мм. С четка го намажете със зехтин.

С форма за изрязване режете късове. Едните се поръсват с риган, другите с мащерка и чубрица. Подредете ги в тава намазана със зехтин и ги изпечете в загрята на ниска температура фурна.

Останалите изрезки се поръсват със семената и се събират на топка, която се разточва. Изрязват се и също се запичат на ниска температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: