Варена пшеница

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
120
227
08/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 767
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се почиства, измива се старателно и се сипва в тенджера. Залива се с вода и се оставя да ври за 40 минути на тих огън. Добавят се стафидите.

Тенджерата се покрива с тензух, върху който се поставя похлупакът. Увийте цялата тенджера в кърпа и оставете така за около 5 часа.

След това отцедете излишното количество вода, добавят се орехите и настърганата лимонова кора. Сервирайте с плодове, мед, пудра захар или канела.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
28.09.2013 11:46
В моята рецепта всичко се повтаря с вашата до момента да се изцеди остатъчната вода.Разстилам сварената пшеница за няколко часа в/у покривка и я покривам с незаетата част на покривката.Прехвърлям я в подходящ съд и прибавям 1брой ванилия,настъргана кора на лимон или есенция с аромат на лимон,галета или стрити обикновени бисквити около2-3 супени лъжици.Поставям в хладилник и така издържа до 3-4 дни.преди сервиране подслаждам с кристална захар по вкус.Предварително не прибавям захар на цялото количество ,защото житото си пуска ''вода'' и бързо се разваля.Гарантирам ви ,че ще ви хареса.
1
1
лили
лили
28.09.2013 11:25
А захар няма ли?
1
0