Пиле с ориз, спанак и маслини под капак

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
469
5k
1k
1k
3
31/05/2020
"Любимото пиле с ориз с вече е при вас... или поне рецептата за него "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта пилешкото месо може да бъде варено или печено. Нарежете го на малки парчета. В дълбок тиган налейте чашка зехтин.

Добавете нарязания лук, измития ориз, бланширания спанак и маслините. Овкусете с наситнен джоджен, зърна черен пипер и сол. Излейте пилешкия бульон.

Захлупете съда и гответе докато ориза остане на мазнина. От време на време разбърквайте с лъжица, за да не се утаява оризът на дъното.

Макар да не е пържена, рецептата за пиле с ориз, спанак и маслини е много вкусна.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар