Боб яхния с месо

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Боб яхния с месо
Снимка: Birgul
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пожелаваме приятен апетит с боб яхнията с месо"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • лук - 1 бр. кромид, по желание
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л./на вкус/
  • джоджен - 1 с.л.
  • магданоз - по желание листенца
  • За запръжката на месото
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 3 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л./непълна/
  • черен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта накиснах боба /домашен/. Хвърлих първата вода. Сложих да се вари. През това време си приготвих зеленчуците.

Измих, почистих и нарязах на дребно морков, зелена и червена чушка и чесъна.

Варих боба около 30 минути - махайте от време на време образувалата се пяна, след което хвърлете втората вода.

При следващото варене с нова вода добавете олиото и зеленчуците, които нарязахме. Отгоре сложете капака и нека да къкри на бавен огън.

След като бобът е поомекнал, добавете и сол и оставете за още 10 мин да се вари. По желание може да прибавите и джоджен към вкусната боб яхния.

Загрейте още малко олио в др. тенджера и запържете късчетата месо. След като се запечатат хубаво и равномерно, прибавете нарязана на полумесеци лук. Бъркайте до готовност на месото и карамелизиране на лука. Дафиновият лист само ще обогати аромата на месото.

Финално поръсете червен и черен пипер.

При сервиране на традиционната яхния се слага от боба и отгоре парчета от пържено месо. По желание може да добавите върху боба яхния с месо и магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: