Ориз на фурна в йенско стъкло

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
355
2k
769
1k
4
06/06/2020
"Добър апетит с този ориз на фурна, приготвен с много желание"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 831
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • риган - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете в него за 2 минути лука, нарязан на дребно.

Прибавете ориза и задушавайте още 2 -3 минути, така че да стане стъклен.

Добавете подправките, черния пипер, зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавичка от йенско стъкло.

Налейте три чаши и половина топла вода и сложете йенската тава във фурната.

Включете фурната на 200 градуса и гответе около 30 минути, след което извадете тавичката и поставете върху ориза нарязани на кръгчета домати.

Поръсете ястието от ориз с риган и го върнете във фурната за още 15 минути.

Извадете готовия ориз на фурна в йенско стъкло и му се насладете в компанията на витаминозна салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар