Свински ребра с картофи и гъби

07/06/2020
"Добър апетит с нашето основно от свинско месце, картофи и гъби"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 154
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1, 8 кг
  • картофи - 3, 4 бр.
  • гъби - 1 буркан
  • лук - 3 глави
  • червен пипер - 1.к.л
  • кимион - 1/2 к.л
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване на ребрата
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските ребра на порции, поръсваме с олио и ги овкусяваме с подправките.

Обелваме картофите и лука.

Нарязваме лука на полумесеци, а картофите по избор, и изсипваме гъбите при тях.

Поръсваме всичко със сол и чубрица и разбъркваме добре.

Върху тях слагаме ребрата с подправки и поставяме съда в загрята до 180 - 200 градуса фурна за около 30 - 40 минути, докато ребрата се зачервят.

Свински ребра с картофи и гъби сервираме с полезна салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар