Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Свински ребра и висменка с картофи

Свински ребра и висменка с картофи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински ребра и висменка с картофи
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"С шарено свинско месце се готвят най-сочните и ароматни гозби, съгласни ли сте с нас?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г висменка
  • свински ребра - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1.5 кг
  • свинска мас - 3 с.л.
  • кимион - 3 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме висменката и свинските ребра. Нарязваме ги и ги запържваме в тенджера с маста. През това време обелваме и нарязваме лука, гъбите и моркова.

След като месото се е позапържило, добавяме зеленчуците и 200 мл вода. Оставаме да ври и гъбите и лука да пуснат ароматите си.

Измиваме, обелваме и нарязваме картофите. Изсипваме в голяма тава всички продукти, подправяме със сол, кимион и черен пипер.

Объркваме добре и доливаме с вода и слагаме да се пекат във фурна на 220 градуса за 200 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: