Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Шоколадов чийзкейк с череши

Шоколадов чийзкейк с череши

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Шоколадов чийзкейк с череши3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Денят се познават по сутринта - така че ви съветваме да го започнете с шоколадов чийзкейк с череши"

Необходими Продукти

  • за основата и поръската
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 30 г смлени
  • какао - 30 г
  • краве масло - 170 г
  • кафява захар - 100 г
  • за чийзкрема
  • череши - 350 г без костилки
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 500 г
  • крема сирене - 200 г
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • пудинг ванилия - 1 пак. (37 г)
  • какао - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се поставят в цедка, да се отцедят.

Кравето масло се разтопява.

Всички продукти за основата се смесват и заливат с маслото. Намачкват се с ръце, до получаването на по-меки трохи.

Кръгла форма с размер 24 см се постила с хартия за печене. 2/3 от сместа се поставя на дъното на формата. Притиска се хубаво и на няколко места се набожда с вилица. Поставя се в хладилник. Останалите трохи също се поставят в хладилник.

В купа се смесват яйцата, захарта и ванилията. Разбиват се леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят заквасената сметана, крема сиренето и течната сметана. Сместа се разбърква. Добавя се сухият пудинг.

Кремът се разделя на две равни части.

Към едната част се добавя какаото.

Върху основата се изсипва шоколадовата смес и след нея - бялата.

Подреждат се черешите и върху тях се поставят останалите трохи.

Чийзкекът се пече на 180 градуса 50 минути. След тези минути фурната се изключва и шоколадовият чийзкейк се оставя на отворена врата още 20 минути.

Охлажда се на стайна температура и след това се поставя в хладилник за 2-3 часа.

Чак тогава чийзкейкът се освобождава от формата и премахва хартията.

Преди поднасяне шоколадовият чийзкейк с череши се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: