Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантно свинско със зелен фасул и бира

Пикантно свинско със зелен фасул и бира

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пикантно свинско със зелен фасул и бира
Снимка: Ася Заевска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приятен апетит с пикантно свинско със зелен фасул и бира"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • зелен фасул - 150 г
  • люти чушки - 3 бр. зелени
  • сушени чушки - 3 бр. лютиви
  • лук - 1/2 глава кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • индийско орехче
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул, нарежете го и го бланширайте за 4-5 мин във вряща вода.

Отцедете добре.

Нарежете свинското на големи хапки и го прехвърлете в дълбок тиган заедно с целите скилидки чесън.

Поръсете със сол, индийско орехче, къри и зехтин (около 30 мл) и запържете до златисто.

Добавете нарязаните два вида чушки и лука, разбъркайте и оставете така за 2-3 мин.

След това прибавете и зеления фасул, разбъркайте оставете за още около минута и залейте с бирата.

Намалете огъня и оставете свинското със зелен фасул до пълното изпаряване на бирата.

Поднесете пикантното свинско със зелен фасул и бира за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: