Норвежка рибена супа

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Норвежка рибена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Традиционна норвежка рибена супа - заслужава си да се опита"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г
  • вода - 1 л рибен бульон
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • фиде
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • течна сметана - 200 мл готварска
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме купа и разбиваме жълтъците и сметаната. Оставяме настрани.

2. Взимаме моркова и лука и ги режем на ситно.

3. След това в голяма тенджера и разтопяваме маслото. След което задушаваме моркова и лука в него.

4. Пържим ги до омекване на среден огън.

5. Добавяме след това брашното и разбъркваме около две минути.

6. След което добавяме водата или рибния бульон в тенджерата. Оставяме на котлона до завиране.

7. Взимаме рибата, режем я на ситни кубчета и я добавяме към вкусната рибена супа. Подправяме със сол и пипер.

8. Добавяме и фидето. Варим до готовност, а след това внимателно добавяме сметаната и варим до кипване.

9. Нашата норвежка рибена супа е готова. Оставяме я настрани да се охлади малко за 10-тина минути и я поднасяме.

По желание може да я поръсим със свеж магданоз или копър, преди да сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно така правя супа от сьомга, само че добавям и картофки, и скилидка чесън ! Много вкусно !
Благодаря за рецептата, беше ми интересно как я приготвят скандинавците !
20.09.2021 12:31