Черешов пай с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
10/06/2020
"Нежен черешов пай с яйчен крем, в който ще се влюбите от пръв поглед "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пай

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото с щипка сол, ванилията и бакпулвера брашно.

Добавете яйцето, жълтъка и захарта. Следва студеното краве масло, нарязано на парчета.

Ароматизирайте с щипка настъргана лимонова кора. Замесете маслено тесто, което загънете в парче найлон и приберете в хладилник за поне 30 мин.

Направете си крема, като в малка тенджерка излеете млякото. Добавете жълтъка, захарта, ванилията и сложете на котлона. Бъркайте, докато кремът се сгъсти. Готовият крем охладете.

Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка със захарта и сварете салцата за 10 мин. Прибавете лимоновия сок и отстранете от котлона.

От охладеното тесто си отделете част. Останалата разточете върху парче хартия за печене. Прехвърлете в тава 24 см заедно с хартията и оформете висок борд.

Изсипете яйчения крем, а отгоре черешовата салца.

Отделеното тесто разточете, изрежете си формички, за да направите черешки, а останалото тесто прехвърлете върху черешовия пай. Завийте бордовете навътре, отгоре сложете черешките от масленото тесто.

Изпечете домашния пай на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор до приятен загар. Готовият пай охладете на решетка и поръсете с пудра захар.

Нарежете черешовия пай с яйчен крем, след като се е охладил напълно.

Да ви е сладко!

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар